Masturbacija efekti


Masturbacija je veoma česta pojava mada neki još konzervativni ljudi to vide kao tabu. Masturbacija podrazumeva dodirivanje polnih organe zarad zadovoljstva. Pored prijatnosti, masturbacija može da vam pomogne da se oslobodite od stresa i poboljšate vaše seksualno zdravlje. Postoje različite vrste dodira koje možete da pokušate da primenite, milovanje,povlačenje,nežno udaranje .... Većina muškaraca i žena su nevoljni da istražuju svoje polne organe zbog seksualnog zadovoljstva. Međutim svakako nije pogrešno ako masturbiraju. Kada masturbirate, možete odvojiti vremena i pokušati da se koncentrišete na delove koji vas naročito uzbuđuju. Normalno, dečaci stimulišu njihov penis a devojke masturbiraju njihov klitoris da izazovu prijatan osećaj i postignu orgazam. Međutim, ovo nisu jedini delovi koji pružaju seksualne stimulacije. Možete da istražite različite delove tela koji vas mogu seksualno uzbuditi.

Masturbacija može povećati samopoznanavanje

Masturbacija je siguran način da se istraže sopstvene erogene zone za seksualno zadovoljstvo. Mnogi muškarci i žene su potpuno nesvesni o njima čak i nakon više seksualnih susreta sa svojim partnerima. Sa masturbacijom, možete da istražite svoje telo i otkrijte šta čini da se osećate dobro.Dečaci su na svom vrhuncu masturbacije sa 17 godina (skoro 100%dečaka masturbira u ovom uzrastu). Poređenja radi, manje devojka masturbiraja u ovom uzrastu. Međutim, trendovi se menjaju i sve više devojke i žene se okreću seks igračkama kao što su vibratori da im pomognu da istraže svoje erogene zone.

Masturbacija može dovesti do otkrivanja sebe

Često je teško za parove da istraže potencijal svojih genitalnih delova u potpunosti tokom seksualnog odnosa. To se može lako obaviti putem masturbacije. Postoje mnoge seks igračke koje su dostupne na tržištu, za muškarce i žene da im pomognu sa masturbacijom.

Izostanak redovnog seksa može da izazove problemi sa spavanjem ili tešku nesanicu. Ako vaš partner nije sa vama, masturbacija je sledeća najbolja stvar da vas spasi nezdrave nesanice.Masturbacija pre spavanja je idealan način da obezbedite miran okrepljujući san koji će regenerisati vaše telo za sledeći dan. U protivnom, neadekvatna dužina i kvalitet sna u toku noći može da utiče na kvalitet rada i učenja tokom dana.Sa masturbacijom se možete osloboditi od nepotrebnog stresa.

Masturbacija umanjuje bol

Masturbacija podiže nivo testosterona i estrogena, što može da deluje kao prirodni analgetik tela pored pružanja seksualnog zadovoljstvo. Kada stignete do orgazma, uobičajeni zdravstveni problemi kao što su glavobolje, menstrualni grčevi, ili druge vrste bolova mogu biti efikasno smanjeni. Dakle,od redovnih odnosa ili masturbacije možete imati velike zdravstvene koristi.

Masturbacija je veliki stres eliminator

Masturbacija je dobara za zdravlje i omogućava veliko oslobađanje od stresa. Ona pomaže telu da se oslobodi endorfina, hormona koji pomaže da bi ste bili opušteniji. Ovaj hormon može vam pomoći da pravilno spavate. Oslobađanje ovog hormona čuva genitalne organe zdravim.

Masturbacija može pomoći u prevenciji raka

Uvećanje prostate je uobičajeno među starijim ljudima. U nekim slučajevima, to dovodi do raka, a ponekad i smrti.Međutim, istraživanja su pokazala da postoji jaka korelacija između česte ejakulacije i smanjenja raka prostate. Ustanovljeno je da muškarci koji ejakuliraju češće smanjuju rizik od raka prostate. Neki istraživači kažu da se čestim orgazmima i oslobađanjem oksitocina kod žena smanjuje rizik od raka dojke. Masturbaciju možete praktikovati sami ili sa partnerom.

Masturbacija ima mnoge prednosti.

Masturbacija je potpuno bezbedna i ne postoji rizik od trudnoće ili seksualne infekcije.Ona takođe može smanjiti psihički pritisak kada ste u krevetu. Mnogi odnosi medju partnerima su često napeti zbog problema erekcije ili niske seksualne želje jednog od partnera. Međutim, možete da umanjite ove probleme u većoj meri a uz to možete i poboljšati seksualno zdravlje.
Masturbacija je bezbedan metod koji pomaže u održavanju vašeg seksualnog zdravlja, ako imate bilo kakav razlog da ne praktikujete seksualne odnose.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...